Predstavljen prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj – Kliklop!

27. 10. 2016.

Prvi specijalizirani catering za djecu u Hrvatskoj Kliklop – stvarno dobra klopa za klince jučer je javno predstavljen u Impact Hubu Zagreb, pred velikim brojem roditelja i ravnatelja privatnih dječjih vrtića i škola s područja Zagreba. Kliklop je jedan od triju pobjednika ovogodišnjeg Impact Inkubatora, programa za poticanje društveno korisnih poduzetničkih ideja uz podršku UniCredit Foundation, koju u Hrvatskoj predstavlja Zagrebačka banka.

Cilj Kliklopa je pripremati i dostavljati obroke za djecu od provjerenih, prirodno uzgojenih namirnica s hrvatskih OPG-ova. Jelovnici su nastali uz podršku renomiranih institucija i stručnjaka – nutricionista i kuhara.

Iza ovog projekta stoje tri žene (od kojih su dvije ujedno i mame) različitih profila, ali s jednom vizijom – dati djeci hranu od koje će izrasti zdrava i snažna, roditeljima sigurnost da njihova djeca u vrtiću dobivaju odgovarajuću prehranu, ravnateljima mogućnost da podignu vrijednost svog vrtića na tržištu, a hrvatskim OPG-ovima priliku da zadobiju stabilan prodajni kanal. Ženskom timu pridružio se i iskusni kuhar te trostruki tata Ivan Orlović.

Nakon predstavljanja tima i koncepta Kliklopa, slijedilo je predavanje nutricionistice Irene Švende, koautorice „Prehrambenog standarda za planiranje prehrane djece u dječjim vrtićima“.

Projekt su podržale i poznate osobe s javne scene: kulinarski stručnjak Rene Bakalović, PR menadžerica Ines Preindl, producentica i voditeljica Barbara Radulović te voditeljica Jelena Glišić. Uzvanici su imali prilike uživati u biranim jesenskim specijalitetima poput namaza od bundeve na nekoliko vrsta domaćeg kruha, variva od teletine s heljdom i hokaido bundevom, salate od sirove cikle i jabuke s bučinim sjemenkama, muffinima od poriluka i piletine ili voćne salate s amaranthom i preljevom od meda i limuna.