Panel s ambasadorima i dobitnicima

03. 10. 2018.

Peta generacija finalista natječaja Moj Zaba Start intenzivno se priprema za završnicu u kojoj će pred stručnom komisijom i javnošću predstaviti svoje projekte u natjecanju za 12 potpora u ukupnom iznosu od 990.000 kuna.

Uz edukacije posvećene stjecanju i utvrđivanju znanja o poslovnom planiranju, izradi i implementaciji kvalitetne poslovne strategije, načinima financiranja, prezentacijskim tehnikama i učinkovitom pitchiranju, finalistima su se u dva panela predstavili dobitnici i ambasadori natječaja Moj Zaba Start, Nataša Vrhovec iz Udruge Crveni nosovi – klaunovi doktori, koja je u natječaju Društvo 2017. dobila potporu stručne komisije za projekt Karavan orkestar, Kata Barišić, poduzetnica iz tvrtke Dare2dream d.o.o. koja je u natječaju Poduzetništvo 2017. osvojila nagradu stručne komisije i nagradu javnosti, a ujedno je i ambasadorica natječaja, Marko Mišulić iz Rentlia, koji je osvojio stručnu komisiju i javnost u natječaju Moj Zaba Start 2014. godine i od tada podupire taj projekt kao ambasador natječaja Poduzetništvo te Mario Valentić, ambasador natječaja Društvo koji, osim što je uspješan poduzetnik, iskorištava svaku priliku za angažirati se u društveno korisnim inicijativama i promovirati zdrav život i temeljne životne vrijednosti.

Dobitnici su podijelili svoja iskustva sudjelovanja u natječaju, dali finalistima smjernice i savjete kako pripremiti svoju strategiju promocije, kako se angažirati u fazi glasovanja i kako pripremiti završnu prezentaciju kojom će oduševiti komisiju u fazi pitchiranja.

Potaknut svojim iskustvom osnivanja uspješnog startupa koji već četiri godine stabilno raste i gradi svoj kredibilitet i brend, Marko Mišulić je istaknuo: „Najvažnije je od svega imati proizvod i ideju u koju vjerujete, plan i cilj koji želite realizirati. Natječaji su tu da vam pruže priliku i potporu, no ne stavljajte sve karte na njih i posvetite se fokusirano realizaciji svojeg cilja i projekta. Na kraju dana sve će se svesti na vaš kredibilitet kao tvrtke i/ili osobe i proizvod koji ste izgradili, sve drugo je kratkotrajno.“

Kata Barišić nastavila je motivirajućom porukom: „ Budi hrabar i vjeruj u sebe. Iskoristi trenutak koji se nudi.“

Kao poveznicu između svijeta poduzetništva i društveno korisnih inicijativa koje predstavljaju jedan posve drugačiji svijet, pristup i način djelovanja, Nataša Vrhovec istaknula je važnost razumijevanja svakog pojedinca onakvog kakav jest, važnost potpore svakom biću i posebne pažnje za one koji su ovisni o drugima, trebaju našu pomoć, razumijevanje i priliku za uključenje u zajednicu. Dodala je i kako, iako se društveno aktiviramo, najčešće u osobnom kontaktu ostvarujemo najbolju komunikaciju i najbolje dopiremo do svakog pojedinca. U eri digitalizacije svakako i uporaba dostupnih digitalnih kanala komunikacije pridonosi širenju svijesti o društvenim problemima, ali i inicijativama i projektima kojima je cilj donijeti rješenja na dobrobit zajednici. „Koristimo se društvenim mrežama i digitalnim kanalima komunikacije jer na taj način dopiremo do šire zajednice i radimo na osvješćivanju, uključivanju, poticanju većeg broja ljudi u društveno vrijedne inicijative. Uvijek gledajte tko vas prati na društvenim mrežama, to je vaša publika, komunicirajte autentično i iskreno prema njima jer na taj način ćete najučinkovitije djelovati“, istaknula je.

Mario Valentić se osvrnuo na svoj ulazak u poduzetničke vode, na izazove koje mu je donijelo osnivanje nekad startupa, a danas poznate i uspješne tvrtke HealthyFita koja – kao što samo ime kaže – ističe važnost zdravog i kvalitetnog života koji je preduvjet uspjeha svega što radimo. Pretočio je to u životnu filozofiju i aktivno radi na osvještavanju vrijednosti koje u ubrzanom životnom rimu često zapostavljamo.

Finalisti su iskoristili prilike saznati više na primjerima ovih uspješnih i inspirativnih pojedinaca s ciljem, stavom i misijom, a povezali su to i sa svojim projektima i planovima. Savjete i iskustvo primijenit će u nastavku natječaja Moj Zaba Start kako bi se na što bolji način predstavili javnosti i komisiji. Držimo fige i podupiremo ih u tome!

Atmosferu s panela pogledajte u fotogaleriji.