Moj Zaba Start predstavljen u Zagrebu

24. 05. 2018.

Nakon regionalnih predstavljanja natječaja Moj Zaba Start i natječaja Poduzetništvo, Kultura i znanost i Društvo u deset gradova diljem Hrvatske, jučer je u Zagrebu održana jedanaesta prezentacija na kojoj su zainteresirani imali priliku saznati kako svoju ideju pretvoriti u pobjednički projekt.

Dobre ideje zaslužuju svoju priliku, a inovativnost, kreativnost i odvažnost danas su važniji nego ikad prije. Upravo je Tehnološki park Zagreb, u kojem je jučer održano predstavljanje natječaja Moj Zaba Start, mjesto na kojem se rađaju izvrsne ideje i realiziraju projekti koji osvajaju domaće tržište i međunarodna tržišta.

Na dinamičnoj i zanimljivoj prezentacije okupilo se tridesetak startupa iz područja kreativne industrije, svijeta aplikacija, inovativnih proizvoda, umjetnika, udruga te fizičkih osoba s izvrsnim idejama i voljom za pokretanjem nečega novog. S velikom zanimanjem slušali su kako im popunjavanje prijavnice može pomoći u isticanju ključnih značajki njihovih projekata, zašto je važno da popunjenu prijavu pročita i treća osoba, zašto su obvezne i kako izgledaju radionice za finaliste te broje druge savjete koji olakšaju proces prijave.

Na što je bitno obratiti pozornost prilikom prijave, koju kategoriju odabrati te koliko su važni glasovi javnosti i networking prisutnima su otkrili pobjednici prošlogodišnjih izdanja natječaja Moj Zaba Start.

Tomislav Uroda, realizator projekta iCat, ekoodrživog katamarana, i pobjednik natječaja Moj Zaba Start 2014. istaknuo je: „Moj Zaba Start je kao igra Monopoly. Osim dobre ideje, važno imati još bolju strategiju, osobito prilikom odabira kategorije u koju ćete prijaviti svoj projekt.“

„Jako je važno kakav tim stoji iza projekta i koliko dobro međusobno surađujete. Naš se cijeli tim trudio da dobijemo nagradu javnosti. Pozivali smo sve koje poznajemo da glasuju za nas, od prijatelja do tvrtki i škola“, istaknula je Kata Barišić čiji je projekt Zagreb Time Travel na prošlogodišnjem natječaju Moj Zaba Start osvojio prvu nagradu i nagradu javnosti u kategoriji Poduzetništvo.

Što je pobjeda na natječaju Moj Zaba Start 2016. značila za MyBeeLine, aplikaciju za upravljanje poslovanjem u pčelarstvu, i kako je utjecala na njihovo poslovanje s prisutnima je podijelio Alen Huskanović: „Osim financijske podrške Moj Zaba Start omogućio nam je i medijsku promociju, a time i bolju prepoznatljivost na tržištu.“

Vjerujemo da je jučerašnje druženje okupljenima bilo korisno i zanimljivo. S nestrpljenjem očekujemo njihove prijavnice i veselimo se druženju u finalu!