Hrvatski dizajn apliciran na kultni klasik Dracula

19. 06. 2019.

Možemo reći da smo jedva dočekali da vidimo novo izdanje knjige Dracula koje je tim iz Amaranthine books d.o.o. pomno pripremao posljednjih mjeseci. Kreativnost su pretvorili u stvarnost i njihova ideja prošle je godine osvojila stručni žiri. Projekt Dracula zasluženo je osvojio treće mjesto u kategoriji Kultura i znanost, a sada napokon možete doći do vlastitog primjerka knjige.

Knjiga izlazi u dva limitirana izdanja, a to su „Transylvania Edition“ i „Scholomance Edition“. Korice knjige prekrivene su crvenom tkaninom baršunaste teksture na kojoj je aplicirana ilustracija Dracule. Njegov lik osjetljiv je na svijetlost što ga čini slabijim, a tim koji je osmislio kako maštu pretvoriti u djelo čine kreativni direktor Marko Matijašević te ilustrator i dizajner dizajner Vedran Klemens. Ilustracija na koricama knjige upija svijetlost tijekom dana pa lik Dracule svijetli u mraku, a kad otvorite knjigu i počnete ju čitati, možete naići na još šesnaest ilustracija koje prikazuju ključne trenutke tog klasika i također svijetle u mraku.

Na internetskoj stranici Amaranthine Books zavirite u knjigu i pogledajte kako izgledaju ilustracije –www.amaranthinebooks.com/portfolio/dracula/. Taj projekt pravi je primjer promocije hrvatskoga dizajna i njihova rada u cijelom svijetu. Posjetite internetsku trgovinu u kojoj možete nabaviti vlastiti primjerak knjige. Dracula je njihov drugi projekt; prvi je „The strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“, koji također možete nabaviti u internetskoj trgovini.

Vjerujemo da je ovo samo početak za kreativni tim i da ćemo u budućnosti od njih vidjeti još mnogo izdanja velikih naslova.