Živimo sa svojim klijentima poduzetnicima

10. 08. 2017.

Mala i srednja poduzeća čine 99 % svih poduzeća u Europskoj uniji. Osiguravaju dva od tri radna mjesta u privatnom sektoru i zaslužna su za više od polovine cjelokupne dodane vrijednosti koju ostvaruju poduzeća u Europskoj uniji.

Njihova je glavna značajka da stvaraju nova radna mjesta te iznimno pridonose procesu tehnoloških promjena, povećavaju ponudu na domaćem tržištu te pridonose zdravoj konkurenciji. U svijetu raste broj malih i srednjih poduzeća, a su neki od uzroka za to razvoj poslovanja putem interneta, želja pojedinaca da sami upravljaju svojom sudbinom i sve veći broj žena poduzetnika.

Taj trend i važnost poduzetnika prepoznala je i Zagrebačka banka, koja već godinama provodi različite aktivnosti čime je stekla status vodeće domaće banke u podupiranju i aktivnom poticanju održivog poduzetništva.

O svemu što Banka nudi, ali i o novostima koje planira za segment poduzetnika, razgovarali smo sa Zagorkom Mintas, direktoricom Upravljanja poslovnim odnosom za klijente Poduzetničkog bankarstva.