Zašto posjetiti 16. Tabor Film Festival?

05. 07. 2018.

Danas počinje 16. Tabor film Festival koji će i ove godine imati bogat glazbeni program u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, a festival možete posjetiti do 8. srpnja. Na pozornicama oko dvorca nastupat će mnogi izvođači, Neno Belan & Fiumens te Nipplepeople na Tabor Varosh stageu, Gabi Novak i Matija Dedić na Grešna Gorica stageu, a rock sastav Seven That Spells nastupat će na spektakularnom Sunset stageu. Njima će se pridružiti i Kawasaki 3P, Pips Chips & Videoclips, Krankšvester, DJ Kneža, Cinkuši i Bebe Na Vole.

Ovogodišnje izdanje festivala imat će mnogo popratnih sadržaja poput radionica, predavanja, promocija i izložbi, a glavna je tema ove godine samoodrživost. Spreman je i vrhunski program kratkometražnih filmova; posjetitelji će imati priliku gledati recentne uratke iz svjetske produkcije toga sve popularnijeg filmskog formata. U sklopu projekta „Stvaraj lijepe priče“ najavljen je Paul O'Grady, Irac koji petnaest godina živi u Hrvatskoj i čija je priča simbolična u vremenu kad velik broj naših ljudi iseljava u Irsku. Osim njega, Ivan Mrvoš će uz svoj projekt pametnih klupa govoriti kako je osvojio svijet krenuvši iz garaže, dok će Damir Bakić govoriti o samoodrživom sveučilištu. Jedan je od predavača i Boris Jokić s predavanjem na temu budućnosti mladih u Hrvatskoj.

Festival će imati standardne programe „Noć žive publike“ i „Sound & Vision“, a nastavit će se i dugotrajna suradnja s Europskom filmskom akademijom tako da će se prikazati i program filmova nominiranih za nagradu EFA u kategoriji kratkometražnog filma pod nazivom Short Matters. U nedjelju, 8. srpnja svoje iskustvo podijelit će Davor Rostuhar, prvi Hrvat i dvadeset šesta osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama, bez pomoći, prijeći 1163 kilometara od ruba Antarktika do Južnog pola. Napisao je knjigu „Polarni san“ i snimio dokumentarac, a svojim predavanjima potiče ljude da krenu u ostvarivanje vlastitih snova.

Banka i ove godine ponosno podupire tu manifestaciju i preporučuje svima zainteresiranim da je posjete i pronađu sadržaj za sebe. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Entrio.