Zagreb Time Travel nominiran za najinovativnije rješenje u kulturi i turizmu

Zagreb Time Travel, projekt koji je nagrađen prvim mjestom u kategoriji Poduzetništvo i nagradom publike na Moj Zaba Start natječaju 2017. godine, ove je godine nominiran u kategoriji najinovativnijeg rješenja u kulturi i turizmu u sustavu nagrada World Summit Awards (WSA). Riječ je o natjecanju koje za cilj ima odabrati i promovirati najbolje svjetske startup tvrtke u digitalnom sadržaju i inovativnim aplikacijama. Nominacije projektima dodjeljuju lokalni stručnjaci iz branše, a proglašenje pobjednika ovogodišnjeg izdanja predviđeno je za ožujak 2020. godine u Beču. Zagreb Time Travel je prva virtualna tura po Zagrebu koja turiste upoznaje s ljepotama i ponudom grada i to kao povratak u prošlost, uz primjenu suvremenih tehnologija virtualne i proširene stvarnosti.

Kata Barišić, poduzetnica koja stoji iza Zagreb Time Travel aplikacije i vlasnica internet stranice PokloniMe.hr također je i ovogodišnja dobitnica nagrade “Startup potencijal” u organizaciji mreže Women in Adria.


Na natječaju Moj Zaba Start 2018. godine, projekt „Sunčeva ljuljačka“ čiji je autor COOR Podravsko sunce iz Koprivnice osvojio je nagradu prema glasovima publike u iznosu od 30.000 kn. Autori projekta namijenili su iznos donacije za nabavu i postavljanje ljuljačke za učenike u invalidskim kolicima.

Izvor: COOR Podravsko sunce
Početkom listopada 2019. godine postavljena je prva ljuljačka u dvorišnom prostoru COOR-a Podravsko sunce u Koprivnici, za koju se autori projekta nadaju da će biti poticaj za potpuno uređenje igrališta te pridonijeti prihvaćanju individualnih različitosti. Pripremajući se za predstavljanje projekta na natječaju Moj Zaba Start, djelatnici Centra razvili su ideju obnove cjelokupnog dječjeg igrališta prema načelu univerzalnog dizajna namijenjenog učenicima i polaznicima COOR-a Podravsko sunce, ali i sve djece iz lokalne zajednice. Krajnji je cilj projekta omogućivanje pristupa i ravnopravno sudjelovanje učenika s motoričkim teškoćama u igri, vršnjačkom druženju, socijalizaciji i stjecanju važnih senzoričkih iskustava.