VYOOCAM pobjednik ovogodišnjeg Idea Knockouta 2015

02. 10. 2015.

Na jučerašnjem natjecanju Idea Knockout 2015 predstavilo se 15 projektnih prijedloga. Komisija u sastavu Dragan Petric (Bug), Tanja Ivančić Belošević (Večernji list i IQ), Ivan Brezak Brkan (Netokracija), Hrvoje Balen (Visoko učilište Algebra), Igor Šabarić (Zagrebačka banka), Miroslav Wranka (Tportal), Jerko Škorić (DivIT) i predsjednik žirija Bojan Mušćet (Hrvatski Telekom), najboljim je projektom ocijenila VYOOCAM zagrebačkog startupa Streaming Solutions.

Riječ je o nosivom uređaju - kameri VYOOCAM za point-of-view streaming videa.  Pobjednici su osvojili izlagački štand na CES-u 2016, najvećem, najutjecajnijem i najspektakularnijem svjetskom sajmu novih tehnologija koji će se u siječnju 2016. održati u Las Vegasu, u SAD-u. Dva člana tima Streaming Solutions će kao pobjednici Idea Knockouta 2015, osim prilike da kameru VYOOCAM predstave pred 150.000 industrijskih insajdera, investitora i tech novinara, dobiti i dvije povratne aviokarte za Las Vegas te pokriveni hotelski smještaj.

Drugo mjesto i nastup pred publikom Bug Future Showa 2016, koji će se održati krajem siječnja u Zagrebu, osvojio je tim Mogy s istoimenom aplikacijom za automatiziranu komunikaciju trenera i rekreativca u teretani, a istu priliku imati će i trećeplasirani tim Smart Lumies koji razvija edukativne interaktivne kockice za djecu namijenjene razvijanju intelektualnih sposobnosti kroz igru.