Volonter udruge Krijesnica dobitnik Volonterskog Oskara

06. 12. 2017.

U povodu Međunarodnog dana volontera, u utorak 5. prosinca u Staroj gradskoj vijećnici devetu godinu zaredom Volonterski centar Zagreb dodijelio je nagradu Volonterski Oskar. Ove godine osvojio ju je sedamnaestogodišnji Fran Markulin, volonter u volonterskom klubu Tehničke škole „Ruđer Bošković“ i udruzi Krijesnica. Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Cilj je volonterskog centra nagraditi trud i rad volonterki i volontera koji nesebično ulažu svoje vrijeme, znanje, vještine i ljubav u rad s najpotrebitijima. Među mnogim prijavljenim volonterima nagrađeno je troje finalista za koje je glasovalo više od 5500 građana, a pobijedio je sedamnaestogodišnji Fran Markulin.

Fran je u organizaciji Krijesnica aktivan od 2015. godine. Svojim posjetima u bolnici pruža pomoć i potporu djeci i bolesnicima suočenim s malignim bolestima. Kao osoba koja je i sama preboljela leukemiju nastoji uliti nadu u izlječenje onima koji su na putu koji je on već prošao. Tijekom 2017. godine Fran je u Tehničkoj školi „Ruđer Bošković“ ostvario 64 volonterska sata, a isto toliko volontirao je i u udruzi Krijesnica u sklopu koje je položio i mentorski ispit te je sada stručno osposobljen za razgovor s djecom o njihovim problemima.

Osim što je veoma aktivan u školskom volonterskom klubu i u udruzi Krijesnica, Fran je dobitnik nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja te plakete „The Diana Award“ koja se dodjeljuje u čast Diane, princeze od Walesa, i njezina uvjerenja da mladi mogu mijenjati svijet, a Fran, mijenjajući svoj svijet, mijenja svijet ljudi oko sebe.

Čestitamo mu na toj iznimnoj nagradi, a i udruzi Krijesnica što u svojim redovima ima posebne mlade ljude poput Frana koji predanim volonterskim radom čine svijet ljepšim i boljim mjestom za život!