U dobrom društvu bruse se najbolje vještine

12. 10. 2017.

Kako napisati dobar poslovni plan? Kako funkcioniraju Europski strukturni i investicijski fondovi? Koja je uloga i koje su prednosti društvenih medija u poslovanju? Što možete naučiti od Rentlia, iCat-a i Pametnice? Kako imati pitch koji će žiri oboriti s nogu?

Na posebno osmišljenim radionicama trideset finalista ovogodišnjeg natječaja Moj Zaba Start danas i sutra ima priliku saznati odgovore na ova i mnoga druga pitanja. 
Na prvoj radionici okupili su se tako finalisti natječaja Poduzetništvo, Društvo i Kultura i znanost s projektima: Littledot, ZAGICAST – imobilizacijski materijal, Time Travel Zagreb, Recikliranje i održivi razvoj, Razvoj i komercijalizacija modularnog uređaja za izmjenu vode, Online logopedi, Free Water Project, Krijesnica App, Code Club – besplatno programiranje za svu djecu u Hrvatskoj, PoklonK'o PRVA humanitarna poklon-galerija u Hrvatskoj, Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU-a, Implementacija dijagnostičke metode NOMAS u rodilišta i odjele neonatalogije, HAI – hrvatske autentične igračke inspirirane hrvatskom kulturnom baštinom, Draw To Drive, Smart City pokazatelji: Alat za upravljanje strateškim odlukama u velikim hrvatskim gradovima i MUO za djecu.

Cilj im je svima isti – usvojiti nova znanja, steći vrijedna poznanstva i kontakte i pripremiti se za što bolju finalnu prezentaciju o kojoj ovisi tko će odnijeti pobjedu.
Savjete u tome danas im pružaju ambasadori i predstavnici prethodnih izdanja natječaja Marko Mišulić (Rentlio) i Tomislav Uroda (iCat). Ne tako davno upravo su oni sjedili na mjestu sadašnjih finalista, a sada im otkrivaju svoja iskustva i tajnu kako od ideje stvoriti uspješan, stabilan i perspektivan posao.

Marko Mišulić, pokretač Rentlia, aplikacije koja je svim iznajmljivačima smještajnih kapaciteta u turizmu olakšala upravljanje tim kapacitetima i koja bilježi kontinuirani rast i na domaćem i na međunarodnom tržištu, finalistima je savjetovao: „Kako je naš posao rastao, naučio sam da treba znati reći ne. Važno je znati kako zadržati fokus na bitnim i strateškim stvarima. Fokusiranjem na ono što je presudno za naše poslovanje stvorili smo i dalje stvaramo proizvod koji se danas upotrebljava i na Tajlandu, u Puerto Ricu i New Yorku. Ne zaboravite da su važne one male dnevne pobjede.“

Tomislav Uroda iz iCat-a podijelio je svoja iskustva i vrijednosti koje mu je donijelo sudjelovanje u natječaju Moj Zaba Start te istaknuo: „Moj Zaba Start bio je za nas izvrsna prilika da pokažemo što znamo i možemo, kakav je inovativan proizvod moguće proizvesti u Republici Hrvatskoj. U cijeloj priči nemojte zaboraviti i društvenu korist i korist koju vaš proizvod ili usluga pruža korisniku jer financije nisu jedini motiv.“

Prema zanimljivim pitanjima i izvrsnu ozračju, vjerujemo da je sudjelovanje na radionici finalistima koristilo te da će im sve što su danas saznali pomoću prilikom predstavljanja njihovih projekata stručnom žiriju, ali i u budućem poslovanju.

Veselimo se sutrašnjoj radionici!
A kakvo je raspoloženje danas i tko je sve prisustvovao predavanjima pogledajte u fotogaleriji.