Tko ide u Las Vegas? Idea Knockout vodi najinovativniji projekt na CES 2015.

29. 09. 2014.

U kinu Europa bilo je napeto i zanimljivo ovog vikenda – u subotu, 27. rujna u organizaciji Bug.hr i Consumer Electronics Associationa održano je regionalno natjecanje tehnoloških ideja na kojem je 15 prijavljenih timova imalo priliku prezentirati svoja inovativna tehnološka rješenja stručnoj komisiji, ali i prisutnoj publici, u borbi za prestižnu nagradu – putovanje za dvoje u Las Vegas na najpoznatiji svjetski sajam tehnologije CES 2015. te izlagački štand na najuzbudljivijem segmentu tog sajma, Eureka Parku.

Prilika za izlaganje na CES-u zaista se može opisati međunarodno poznatom frazom once in a lifetime jer priliku pristupiti sajmu dobivaju samo probrani, već afirmirani brendovi i startupi s visokovrijedim tehnološkim rješenjima, a Bug.hr svojim višegodišnjim sudjelovanjem i reputacijom kod organizatora sajma ima priliku plasirati jedan najbolji regionalni projekt na sljedeće izdanje sajma, u siječnju 2015.

MASH.ME, projekt koji je svojim idejnim i praktičnim rješenjem osvojio stručnu komisiju i prisutnu publiku u biti je aplikacija koja omogućuje praćenje pokreta korisnika i njihovu reprodukciju na ekranu računala utjelovljenu u odabrane likove koji se mogu kretati virtualnim prostorom i tako stvarati originalnu priču. Vjerujemo da će tim Divit, kreator aplikacije, na najbolji mogući način iskoristiti pruženu im priliku i predstaviti projekt MASH.ME velikom broju stručnjaka i investitora koji na sajam dolaze iz svih dijelova svijeta saznati novosti, pratiti trendove i pronalaziti inovativne i održive projekte u čiji će razvoj i realizaciju ulagati.

A kad je o održivim projektima riječ, njihovu važnost prepoznaje i svojim projektima i poslovanjem podupire i Zagrebačka banka. Poduprla je taj događaj sudjelovanjem u stručnom odabiru pobjedničkog projekta te prezentacijom koju je u kinu Europa održao Igor Šabarić, direktor Centra za poduzetničko bankarstvo, a uz mnogobrojne sadržaje i predstavnike – izlagače na događanju, i Zaba je imala svoj kutak posvećen nadolazećem natječaju za dodjelu financijskih potpora najboljim poduzetničkim idejama i projektima Moj Zaba Start koji se otvara 1. listopada.

Zanimljivo je spomenuti i da je projekt MASH.ME sudjelovao u prošlogodišnjem natječaju Moj Zaba Start te se plasirao u finalni krug natječaja Moja prilika osvojivši velike simpatije stručne komisije u jakoj konkurenciji.

Potpora inovativnim idejama, tvrtkama i pojedincima koji na tržište plasiraju svježa i korisna rješenja danas je važnija nego ikad prije. Startupi su s pravom prepoznati kao važan brzorastući segment kojem često nedostaje izvora financiranja i prilike za promociju na domaćem i stranim tržištima koja im je nužna za rast i afirmaciju. Projekti usmjereni pružanju potpore takvim projektima time još više dobivaju na važnosti.

Više o natjecanju tehnoloških ideja, prijavljenim projektima i dobitniku koji je svojom originalnošću, korisnošću i tehnološkom perfekcijom uspio pred žirijem nokautirati ostale finaliste pročitajte na www.ideaknockout.com i www.bug.hr.