Studenti, pripremite se za Business Matchmaker

04. 03. 2019.

Projekt Business Matchmaker pruža studentima priliku da se u četiri minute predstave željenim poduzećima, a oni najuspješniji bivaju izabrani za sljedeći krug intervjua koji traju dvadeset minuta. Studenti i ove godine imaju priliku dobiti praksu i potencijalno zaposlenje zahvaljujući eSTUDENTu i Uredu za savjetovanje i razvoj karijera koji organiziraju projekt 26. ožujka na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zainteresirani studenti završnih godina mogu se prijaviti na službenoj stranici Business Matchmakera do 15. ožujka.

Prošle godine u projektu je sudjelovalo 13 poslodavaca među kojima je bila i Zaba te više od 60 studenata. Ovo je prilika da se studenti upoznaju s tržištem i razvijaju sposobnosti samoprezentacije, a poslodavci uspiju odabrati one najbolje. Događaj je izazov za studente i poslodavce jer u kratkom vremenu moraju pokazati najbolje od onoga što nude. U dinamičnoj atmosferi na jednostavan način studenti završnih godina predstavljaju se u selekcijskom procesu intervjua i pokušavaju zadovoljiti kriterije velikih i uspješnih poslodavaca. Studenti mogu izabrati poslodavce prema područjima koja se nude, a to su:

  1. financije, računovodstvo, porez i kontroling
  2. marketing, digitalni marketing, mediji i prodaja
  3. poslovna i financijska analiza, upravljanje rizicima, revizija i kontroling
  4. različita područja koja obuhvaćaju sve od financija i marketinga do logistike i ljudskih resursa
  5. IT menadžment, baze podataka te informatizacije poslovnih procesa.

Za one najbolje nudi se mogućnost zaposlenja ili prakse o čemu više možete saznati u razgovoru s odgovornim osobama iz poduzeća ako se prijavite. Također možete saznati koji su njihovi kriteriji i kakve prilike nude studentima. Koncept komunikacija licem u lice brži je način te uz neformalan razgovor kakav nudi Business Matchmaker mogu se lakše saznati informacije. Nakon događaja organizirano je i neformalno druženje poslodavaca i studenata uz kratki program.