STEMI se širi na globalno tržište

18. 02. 2019.

Tvrtka STEMI i Marin Trošelj, njezin suosnivač i direktor te ambasador natječaja Moj Zaba Start, znaju da se isplati prijavljivati na programe inkubacije i natjecanja jer su uz njihovu pomoć pokrenuli posao. Njihov STEMI hexapod robot nalikuje na pauka i dolazi u dijelovima koje je potrebno sastaviti. Dizajniran je za mlade koji vole princip uradi sam, zato ima i videosadržaj koji im pomaže da izrade robot i nauče nešto o programiranju, 3D modeliranju i elektronici. Inženjeri trvtke STEMI vode različite edukativne radionice za djecu i sve zainteresirane korisnike za STEM područja.

Dosad su prodali više od 1500 robota, a sada se šire na tri tržišta koja uključuju SAD, Njemačku i Veliku Britaniju te njihove robote odsada mogu naručiti i kupci iz SAD-a i Kanade na Amazonu. S kompanijom iz Connecticuta ugovorili su pilot-projekt kojim žele ponuditi cjeloviti proizvod za američke škole koje žele poučavati STEM te imaju dogovor s četirima osnovnim-višim i srednjim školama. Plasman njihova proizvoda potencijalnim kanalima u Sjevernoj Americi test je za njih, a u Hrvatskoj se provodi putem distributera.

Tvrtka želi svojim radom pridonijeti zajednici, a dio njihova tima možete postati ako se prijavite u STEMI Lab koji omogućuje istraživanje i eksperimentiranje te pretvara ideju u stvarnost. Vjerujemo da će STEMI i dalje rasti i širiti se na svjetskoj razini.  Više o njihovu radu možete pogledati na internetskoj stranici www.stemi.education/, a novosti popratite na Facebook-stanici  www.facebook.com/stemi.education/.