Šesta Nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju

13. 10. 2014.

Šesta Nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju rezultat je zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija predvođene Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj koje već šestu godinu zaredom organiziraju konferenciju o društveno odgovornom poslovanju. Konferencija će se održati 10. prosinca 2014. u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu, a već tradicionalno, održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

 

Održivi razvoj prepoznat je kao najbolji oblik razvoja koji omogućuje racionalno iskorištavanje resursa i distribuciju dobara, zadovoljavajući potrebe današnjeg i budućih naraštaja. Društveno odgovorno poslovanje tvrtke primjenjuju kako bi pridonijele održivom razvoju odgovornim ponašanjem prema okolišu, a time i pozitivnim doprinosom društvu. Održivi razvoj dio je politike Europske unije, a društveno odgovorno poslovanje način poslovanja na koji EU potiče svoje gospodarstvo.

 

Konferencija će ugostiti domaće i strane stručnjake koji će predstaviti dosege i očekivanja u području društveno odgovornog poslovanja te trendove koji se očekuju. Tema je integracija društveno odgovornog poslovanja i njegove koristi za uspješno poslovanje.

 

Prilika je to i za uručenje ovogodišnjih nagrada Indeks DOP-a. Naime, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora sedmu godinu zaredom provode natječaj za ocjenjivanje dobrovoljnih društveno odgovornih praksa hrvatskih poduzeća pod nazivom Indeks DOP-a. Mogućnost sudjelovanja u ocjenjivanju imaju sva poduzeća koja su u protekloj, 2013. godini, zadovoljila kriterije poslovne solventnosti. Natječaj je otvoren do 7. studenoga 2014.

 

Više informacija o konferenciji i popratnim aktivnostima možete pronaći na www.hrpsor.hr.