Sedam hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo 9 nagrada

27. 06. 2018.

U Katowicama je održan INTARG 2018 – 11. Međunarodna izložba komercijalnih i znanstvenih inovacija na kojoj je sudjelovalo čak 14 država. U svijetu je prepoznato da je Hrvatska zemlja inovacija, a hrvatski inovatori su se ove godine predstavili već na četiri velike svjetske izložbe inovacija koje su se održale u Kuala Lumpuru, Moskvi i Iasiu odakle su se vratili s nagradama i priznanjima kao i sada iz Poljske.

Ovom izložbom potiče se stvaranje nove platforme kojom bi se povezala znanstvena i istraživačka područja s poslovanjem, a hrvatski inovatori imaju priliku prezentirati svoje projekte drugim svjetskim inovatorima i tvrtkama te specijaliziranoj i otvorenoj javnosti.

Zagrebačka banka prepoznaje vrijedne projekte i zato kroz natječaje Moj Zaba Start podupire inovatore i njihove kreativne  ideje već petu godinu zaredom, a do sada je podržano 40 projekata koji su podržani s gotovo četiri milijuna kuna. Ovogodišnji natječaji su zatvoreni, a projekti su prijavljeni u tri različite kategorije: Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Finalisti natječaja bit će poznati u rujnu, a krajem listopada imat ćemo ovogodišnje pobjednike.