Saznajte koje su savjete ambasadori dali ovogodišnjim finalistima

13. 10. 2017.

Kako zablistati na final pitchu i kako uvjeriti stručni žiri da je naš projekt najbolji? Upravo je ovo pitanje koje zanima sve finaliste, zato su se sa zadovoljstvom okupili na drugoj radionici Moj Zaba Start, kojoj je cilj upoznati i povezati finaliste, dati im smjernice za uspješno poslovanje i pripremiti ih na njihovih veličanstvenih pet minuta prezentacije pred komisijom koja će u konačnici odlučiti o pobjednicima natječaja Moj Zaba Start 2017.

Finalisti su i danas imali priliku slušati kako od ideje i želje napraviti dobar poslovni plan, kako do sredstava iz EU fondova, što je Pametnica, a što iCat i što je bitno znati za final pitch te koje su tajne dobre komunikacije na društvenim mrežama.

Na današnjoj radionici aktivno su sudjelovali finalisti natječaja Poduzetništvo, Kultura i znanosti i Društvo s projektima: Ultijack – where tech meets stile; wearable technology for outdoor use, Aktivni, kulturni i ekološki turizam Baranje, Park znanosti, TOPIARY PARK Speed Guard, Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa, Čitaj (o) psu – R.E.A.D., Plavi pomagači, Karavan orkestar, Oaza mira, Projekt „Sinj u sridu“ – nabava LED ekrana, Baštinom do uspjeha, Kampericom kroz godišnja doba, Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata sa smanjenom funkcionalnošću gornjih ekstremiteta.

Atmosfera je bila više nego izvrsno, posebice za vrijeme panel-rasprave u kojoj su svoja iskustva podijelili naši ambasadori i bivši pobjednici natječaja Moj Zaba Start Irena Orlović i Tomislav Uroda.

Osnivačica Pametnice, Irena Orlović naglasila je: „Za final pitch važno je naći snagu u sebi i dobro se pripremiti. Uvijek moramo biti sigurni u ono što predstavljamo jer žiri mora osjetiti da vi volite, živite i želite taj projekt. Ne zaboravite da je važno pripremiti se i za final pitch, ali i za javno glasovanje jer samo aktivnim vlastitim angažmanom i angažmanom ljudi koje poznajete možete osvojiti nagradu publike.“ Tomislav Uroda iz iCat-a dodao je: „Razmislite o svojoj strategiji za javno glasovanje: odvojiti se na početku ili na kraju imati jaki push.“

Finalisti su svojim pitanjima, spremnošću i voljom za raspravu izvrsno iskoristili današnju radionicu. Vjerujemo da je svatko od njih sa sobom ponio ono što će mu pomoći da zablista pred žirijem i pobijedi na natječaju Moj Zaba Start 2017.

Ostalo je još samo sedam dana do kraja javnog glasovanja u kojem će upravo glasovi javnosti odlučiti tko će dobiti nagradu javnosti. Kako bi osvojili tu nagradu, finalisti već sada moraju pokazati svoju moć uvjeravanja kako bi prikupili što veći broj glasova.

Svima želimo puno sreće i veselimo se skorom ponovnom druženju!