Road show Macfrut u Hrvatskoj

27. 02. 2018.

Macfrut, jedna od najvećih sajamskih profesionalnih manifestacija u sektoru voća i povrća, predstavljena je na road showu u utorak 27. veljače, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Road show je otvorio Paolo Garlanda, direktor međunarodnih klijenata Zagrebačke banke, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom UniCredita i Macfruta, a na samom sajmu najavio inovativne tehnologije i napredna rješenja za veću produktivnost i bolju kvalitetu voća i povrća.

Izdanje sajma Macfrut 2018. okrenuto je i prema Istočnoj Europi, a u programu su tri etape u tri glavna grada u zemljama Istočne Europe (Hrvatska, Srbija i Bugarska). Radi se o zemljama u kojima je uzgoj voća i povrća u porastu. 

Stručnjak za poljoprivredu Luciano Trentini, naglasio je kako sajam ne može biti aktualniji, s obzirom na porast konzumacije zdrave i organske hrane. Naglasio je kako se do 2050. očekuje da će globalno stanovništvo narasti na 9.1 milijardi, a da će potreba za hranom biti povećana te će biti potreban rast poljoprivredne proizvodnje za 70%.

Tijekom proteklih godina road show u zemljama Istočne Europe, u partnerstvu s bankom UniCredit, donio je veliku zainteresiranost i dobre poslovne prilike – pojasnio je Renzo Piraccini, Predsjednik Macfruta.

Tijekom navedenih susreta bit će predstavljene novosti nadolazećeg sajma koji će se održati od 9. do 11. svibnja u Riminiju. Posebna pozornost bit će posvećena inovacijama u području uzgoja povrća u zaštićenom prostoru i tehnologijama uzgoja povrća i voća u kojima Italija prednjači.

UniCredit sudjeluje u popularizaciji ovog sajma, ne samo kao sponzor, već i kroz prezentacije svojih klijenata. Na predstavljanju u Zagrebu sudjelovale su i domaće kompanije iz različitih područja rada s voćem i povrćem koje su imale priliku umrežiti se s kolegama, sudionicima Macfruta.