Pula Film Festival

09. 07. 2018.

Šezdeset peti Pula Film Festival otvara svoja vrata za pet dana, a možete ga posjetiti do 22. srpnja u pulskoj Areni. Banka podupire kulturu, pa tako i ove godine sponzorira festival koji će obogatiti filmski programi za djecu, studentski filmovi, hrvatski i međunarodni program filmova te popratni programi poput koncerata i predstavljanja knjiga. Manifestacija je prepoznata izvan Hrvatske i strani gosti u Puli oduševljeni su njome, a tome su pridonijeli i titlovi svih filmova na engleskome jeziku.

Djeca mogu uživati jer ih očekuje devet dugometražnih i četiri kratkometražna naslova koji čine program Pulice i Dizalice. Uz to organiziraju se praktične radionice, Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i Radionica za digitalnu generaciju. Filmovi nastali tijekom radionica premijerno će se prikazati posljednjeg dana festivala. Sa sedam hrvatskih i četrnaest međunarodnih naslova u kategoriji Studentski filmovi prikazat će se uradci autora koji stasaju u novu generaciju redatelja.

Od zanimljivosti koje nudi festival izdvajamo Kinoteku koja je zamišljena kao povratak u prošlost Pulskog filmskog festivala gdje se filmovi iz prijašnjih godina gledaju u pulskom vremeplovu, na velikom platnu. Vremeplov je program posvećen stranim filmovima i koprodukcijama koje su snimljene u Hrvatskoj. Možete posjetiti i izložbe pripremljene u suradnji s raznim pulskim i hrvatskim udrugama, institucijama i organizacijama, a u glazbenom programu dominirat će aktualni trendovi domaće i svjetske scene. Ove godine dovršen je i projekt Abecedarij filmova, kataloško prikupljanje naslova filmova koji su konkurirali za Zlatne arene, čime je stvorena baza podataka s više od 830 naslova koja sadržava autore filmova, filmske ekipe, godine prikazivanja i eventualne dodijeljene nagrade.

Za sve ljubitelje filma i hrane u Titovu parku održat će se festival ulične hrane, Street food festival – Food in motion. Uz ukusne kombinacije lokalnih namirnica, predstavljanje vina istarskih vinara, velik izbor craft piva i ugodan zabavni program moći ćete uživati u uličnim delicijama pod otvorenim nebom.