Prijavite se na Bjelovar START UP!

22. 02. 2018.

Bjelovar START UP je natječaj za najbolji poslovni plan putem kojeg će Grad Bjelovar sa sto tisuća kuna nagraditi najinovativniju i najbolju poduzetničku ideju, odnosno start-up projekt. Natječaj će biti otvoren 1. ožujka i trajat će do 1. travnja, nakon čega će stručni žiri ocijeniti poduzetničke ideje, a pet finalista će dobiti priliku za posebno predstavljanje.

Na natječaj se mogu prijaviti fizičke i pravne osobe iz cijele Hrvatske koje su spremne svoj posao pokrenuti i nastaviti u Bjelovaru.

Za početak je važno imati dobru projektnu ideju s potencijalom inovativnosti ili otvaranja novih radnih mjesta. Svi sektori i područja djelovanja imaju jednak tretman, a prednost će imati najbolja projektna ideja i njezina razrada, bez favoriziranja ili isključivanja određenih djelatnosti. Prilikom evaluacije prijava iznimno važni bit će opis i vizija projekta te originalnost, postojanje konkurencije, brzina realizacije i utjecaj na lokalno gospodarstvo.

Za glavnu nagradu, pobjednika natjecanja, Grad Bjelovar je u proračunu osigurao 100.000 kuna, a Hrvatsko udruženje menadžera, HUM-CROMA osiguralo je punu stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa u jesenskom ciklusu 2018.g. u vrijednosti 22.500 kuna. Također, za trojicu finalista ovoga natjecanja od strane Poslovnih anđela – CRANE i HUM-CROMA odobreno je besplatno mentoriranje, ekspertni konzalting iskusnih menadžera i poduzetnika u prvoj godini poslovanja.

Najbolje ideje ocjenjivat će stručni žiri čiji su članovi renomirani hrvatski stručnjaci na polju poduzetništva i ostalih relevantnih gospodarskih grana. Dio stručnog žirija su Vedran Vujčić, direktor poslovnice Zagrebačke banke u Bjelovaru, te Vladimir Ferdelji (HUM-CROMA), Saša Cvetojević (CRANE), Hrvoje Prpić (CRANE), Davorin Štetner (CRANE), Tajana Kesić Šapić (HGK), Danijela Sokolić (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Zrinka Puharić (Veleučilište u Bjelovaru), Igor Topljak (Erste & Steiermarkische bank) i Esad Čolaković (HUM-CROMA).

Bjelovar, prvi tax free grad, tim se projektom predstavlja kao grad koji okuplja mlade stručnjake, pojedince s istim interesima koji žele pomoći jedni drugima da razvijaju nove platforme, tehnologiju i poslovanje, stoga ne propustite tu izvrsnu priliku i prijavite svoju ideju!

Više informacija o načinu i uvjetima prijave dostupno je na www.bjelovar.hr/bjelovar-startup-2018/.