Predstavljamo partnera natječaja Impact Hub Zagreb

03. 11. 2014.

Partner je cjelokupnog projekta Moj Zaba Start Impact Hub Zagreb koji će imati važnu ulogu u procesu edukacije finalista natječaja. U nastavku vam predstavljamo aktivnosti i funkciju Huba te iskustva s kojima se susreće taj, ali i drugi Hubovi u svijetu.

  • Možete li nam ukratko predstavitiImpact Hub Zagreb?

Impact Hub Zagreb specifičan je poduzetnički centar koji djeluje u Zagrebu, a nastao je prema konceptu sličnih mjesta koja čine međunarodnu mrežu Impact Hubova i omogućuju suradnju i preko granica Hrvatske. Prostorom za rad poduzetnika, edukacijskim programima i raznim tematskim događanjima pomaže poduzetnicima da svojim poduzetničkim projektima stvaraju pozitivne društvene promjene. Prostor je ugodno mjesto za rad, a zajednica korisnika snažan poticaj za razvoj. 

  • Kakva su iskustva i praksa Hubova u svijetu?

Impact Hubovi u svijetu su uglavnom usmjereni na razvoj i povezivanje poduzetnika koji imaju razvijene lokalne poduzetničke inicijative s prepoznatim društvenim utjecajem. Pomažu im da svoj utjecaj prošire i povećaju, bilo na druga tržišta, bilo na nove skupine potencijalnih klijenta. Kao i u našem Hubu korisnici su različitih struka i njihova međupovezanost ključna je da se odgovori na složena društvena pitanja, poput zapošljavanja teško zapošljivih skupina i ekološki orijentiranih proizvoda za razvijena i nerazvijena tržišta. 

  • Kakav ste interes do sada zabilježili?

U manje od dvije godine koliko je otvoren prostor Impact Huba Zagreb razvili smo zajednicu od sedamdesetak redovitih članova – poduzetnika koji se redovito koriste našim prostorom kao uredom. Dio njih povremeni su korisnici našeg coworking-prostora, a dio ih je u njemu svaki dan. Uz to organizirali smo zajedno s partnerima mnogobrojna događanja i razvili nekoliko projekata za edukacije namijenjene poduzetnicima početnicima, mladima, ženama u društvenim inovacijama i kroz njih je do danas prošlo više od 1500 osoba. 

  • Kako biste ocijenili poduzetnički potencijal u Hrvatskoj?

 Poduzetništvo je za nas pokretač velikog dijela uspavanog potencijala naše zemlje, i svakako smatramo da je velik. Ali je i poput sjemena koje treba još puno zalijevati i uzgajati da bi davalo plodove za poduzetnike i za njihovu okolinu. Poduzetništvo koje osim profita ima za cilj stvarati pozitivne društvene promjene može omogućiti veliki pomak u dugoročnom kvalitetnom razvoju zemlje upravo odgovarajući na konkretne prepoznate društvene i ekološke izazove.

Impact Hub Zagreb bit će mjesto održavanja radionica za finaliste natječaja Moja zelena zona, Moja kreativna crta i Moja prilika, a ponudit će i zanimljive i edukativne poduzetničke teme za finaliste.

Više o Impact Hubu Zagreb saznajte i pratite na: http://zagreb.impacthub.net/.