Predstavljamo neke od lipanjskih događaja diljem Hrvatske sponzoriranih od Zabe

24. 05. 2019.

Obogatite početak ljeta i u lipnju posjetite velik broj događaja koje Zaba sponzorira, a na kojima svatko može pronaći nešto za sebe.

43. Dani satire Fadila Hadžića


Na ovogodišnjim Danima satire Fadila Hadžića od 1. lipnja do 18. lipnja možete pogledati trinaest predstava. Predstave se izvode u Gradskom satiričkom kazalištu Kerempuh, a većinu karakterizira kritički odnos prema društvu i stvarnosti. Sve teme kojima se bave ozbiljne su, ali prikazane kroz humor i satiru zbog čega uveseljavaju publiku i poticaj su za razmišljanje. Program možete pogledati na službenim stranicama festivala.

Utrka solarnih automobila, Sisak


SOELA je inovativan projekt Tehničke škole Sisak, a predstavlja solarni električni automobil. Hrvatske strukovne škole rado sudjeluju u razvoju projekata kod kojih na praktičan način primjenjuju solarnu tehniku za izradu električnog automobila. Škola ove godine organizira sedmu Utrku solarnih automobila koja će se od 6. do 8. lipnja održati u Sisku. Prošle godine na ulicama Siska sudjelovalo je više od 20 solarnih automobila, a kako je sve izgledalo, možete pogledati na stranicama projekta. Ovim projektom Zagrebačka banka podupire mlade u njihovim inovativnim, kreativnim i ekološkim projektima.

Kukuriček, Đurđevac


Kukuriček“ je dječji glazbeni festival koji se održava 8. lipnja u Đurđevcu, već sedamnaestu godinu zaredom. Festival okuplja glazbeno nadarenu djecu koja izvode popularne dječje pjesme, a publika ima priliku nagraditi male izvođače i izabrati najbolju pjesmu. Manifestacija je mjesto na kojem se okupljaju mladi glazbenici, razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva. Na festival dolaze djeca iz cijele Hrvatske, a nastupat će u sportskoj dvorani u Đurđevcu. I tim projektom Zagrebačka banka potvrđuje status banke koja podupire dječje stvaralaštvo.
 

53. Festival dalmatinskih klapa Omiš


Ovogodišnji 53. po redu Festival dalmatinskih klapa održat će se 8. lipnja u Bolu na Braču, a u Blatu na Korčuli održat će se 15. lipnja. U Omišu će se održati u dvanaest zasebnih večeri od 28. lipnja do 20. srpnja. Festival će ugostiti 21 mušku klapu, 17 ženskih, 5 mješovitih, 6 debitantskih klapa te 11 klapa na Večeri izvornih napjeva. Program festivalskih događanja pogledajte nawww.fdk.hr/program-festivalskih-dogadanja/. Zagrebačka banka već tradicionalno podupire taj festival koji veliča važnost kulturne baštine i tradicije.
 

13. Porečki povijesni festival „Giostra“


U Giostri sudjeluje više 200 kostimiranih sudionika koji tri dana, od 21. do 23. lipnja, dočaravaju život u doba baroka svim posjetiteljima festivala. Giostra obogaćuje turizam grada Poreča, a većina programa ove godine održava se na Peškeri gdje će se urediti Giostra kontrada. Posjetitelje očekuje barokna glazba i plesovi, dramske predstave, viteški turnir prema pravilima još od 1745. godine uz ostali sadržaj i program koji nas vraća u 18. stoljeće.
 

Pannonian Challenge


Pannonian Challenge je svjetsko natjecanje u ekstremnim sportovima koje ove godine slavi dvadeseti rođendan. Otvorenje festivala bit će u srijedu 5. lipnja u Kazamatu u Osijeku, a festival će tijekom nekoliko dana,do 9. lipnja, osim bogatog sportsko-glazbenog programa obogatiti i kulturno-umjetnički dio. Drugog dana festivala, 6. lipnja, posjetitelji će moći pogledati skate-natjecanje, 7. lipnja nastupaju inline-vozači koji osvajaju osječki skatepark te vozači romobila, 8. lipnja održat će se BMX kvalifikacije, a posljednjeg dana posjetitelje očekuje BMX finale i tulum u Skateparku Pannonian. Izvrsnost tog projekta koji već godinama okuplja mlade uz veliku medijsku pozornost dovoljan je razlog da ga Zaba sustavno podržava.


RetrOpatija


RetrOpatija je retro festival koji se održava u Opatiji od 22. do 29. lipnja. Na njemu nastupaju domaći i strani glazbenici, pin-up djevojke, plesači, žongleri i ulični svirači, šminkeri, frizeri te oldtajmeri za sve ljubitelje automobila. Deseci tisuća posjetitelja uključuju se u zabavu i ples ispod disko-kugle. Na manifestaciji možete vidjeti različite glazbene stilove prošlog stoljeća kao što su jazz improvizacije, lepršavi swing, rockabilly , rokerski rifovi i razni električni ritmovi diska u kojima možete uživati. Manifestacija je to koja izaziva veliko zanimanje i domaćih i stranih turista.


Ljeto na ljetnoj pozornici


Festival Opatija slavi 60 godina Ljetne pozornice. Ljetna pozornica smještena je u opatijskom parku Angiolina, odmah uz more. Program koji se održava tijekom svibnja, lipnja i srpnja ugošćuje operne predstave, balete, simfonijske orkestre, folklorne priredbe, koncerte i kazališne predstave te svojom raznolikošću već godinama privlači goste iz cijele regije.

Posjetite neku od manifestacija i razveselite se tijekom lipnja.