Posjetite Animafest i uživajte u bogatom popratnom programu

29. 05. 2019.

U Zagrebu se sljedećeg tjedna, od 3. do 8. lipnja održava Svjetski festival animiranog filma, poznatiji kao Animafest, a naša banka ovogodišnji je sponzor festivala. Animafest će se održati u kinima Tuškanac, Kaptol Boutique Cinema i Kinoteka te na brojnim drugim gradskim lokacijama.

Filmski program čini više 400 filmova iz 45 svjetskih zemalja, a uz prestižna natjecanja u kojima sudjeluju zvijezde globalne animacijske scene, tu su i središnji tematski program posvećen vezi animacije i likovnih umjetnosti, obilježavanje 50. obljetnice ljudskog stupanja na Mjesec, retrospektivni i panoramski programi posvećeni svjetskim i hrvatskim klasicima te portugalskoj kinematografiji, open-airovi i Animacikl, virtualna stvarnost, izložbe i radionice te program za profesionalce Animafest PRO, kao i bogat Program za djecu i mlade.

Na konferenciji su govorili umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić, producentice festivala Matea Milić i Paola Orlić, Nikola Stojadinović, Savjetnik za film pri Uredu za kulturu Grada Zagreba, direktorica Identiteta i komuniciranja Zagrebačke banke Natalija Mikulić Smiljanić te autorice filmova hrvatskog i studentskog natjecanja Animafesta 2019. Noemi Ribić, Stella Hartman, Martina Meštrović i Tanja Vujasinović.

„Zagrebačka banka ima dugu tradiciju društveno odgovornog poslovanja koji je dio naše korporativne kulture. Banka kontinuirano ulaže u umjetnost i kulturu kroz brojne inicijative kao što je program Moj Zaba Start u kojem i ove godine u kategoriji Kultura i znanost podržavamo inovativne kulturne projekte.

Iste vrijednosti smo prepoznali i u Animafestu koji je tijekom gotovo 50 godina održavanja postao jedan od ključnih festivala animacije u svijetu i mjesto na kojem se djeca, mladi i odrasli uče vrijednostima poput kreativnosti, razmjene ideja, inovativnosti i raznolikosti.  Ove smo godine festival zato podržali kroz niz aktivnosti“, poručila je Natalija Mikulić Smiljanić, naša direktorica Identiteta i komuniciranja.

„Pozivam sve kolege iz banke i njihove obitelji da nam se pridruže na festivalu na kojem ih čekaju mnoge zanimljivosti. Primjerice, na projekcijama na otvorenom na Zrinjevcu i Ljetnom kinu Gradec možete uživati u piknik zoni uz besplatne kokice. Također, Zaba je omogućila besplatan ulaz na sve projekcije Natjecanja studentskog filma, a ujedno je i pokrovitelj nagrade za Najbolji studentski film“.

Cijeli program festivala možete potražiti na www.animafest.hr/hr/2019/home