Posebne pogodnosti za članove Hrvatske poljoprivredne komore

13. 12. 2018.

Zagrebačka banka i Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) potpisale su sporazum kojim se članovima Komore omogućuju povoljnije financiranje, povoljnije transakcijske usluge, ali i ciljane edukacije

U sklopu sporazuma sklopljenog između Zagrebačke banke i Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) banka će članovima HPK pružiti besplatne edukacije u cilju poboljšanja financijske pismenosti i olakšavanje snalaženja u poslovnom svijetu. Za njih će se održavati predavanja i radionice koji će se temeljiti na savjetima za pokretanje poslovanja, mogućnostima financiranja, privlačenju EU fondova te izradi poslovnog plana, a bit će prilagođene ciljano prema potrebama poljoprivrednika.

Osim edukacija, jedna od pogodnosti članovima HPK je i kreditiranje kratkoročnim i dugoročnim agrokreditima, specijalno namijenjenim poduzetnicima koji se bave poljoprivredom. Agrokreditima je moguće financirati sve što je potrebno u jednom ili više ciklusa proizvodnje - sjeme, sadni materijal, gnojivo i gorivo, zaštitna sredstva, održavanje mehanizacije, isplatu plaća i podmirenja poreznih obveza. Osim financiranja, posebna pogodnost isključivo za članove HPK je i značajnije niža naknada za obradu kredita. Također, poljoprivrednici imaju pravo na besplatno otvaranje transakcijskog računa u banci uz početno korištenje paketa usluga bez naknade, a omogućene su im i pogodnosti korištenja  prihvata kartica po povoljnijim uvjetima.