Ovo ljeto očekuje vas mnoštvo manifestacija koje Zaba podupire

30. 07. 2019.

Posjetite manifestacije na kojima ćete naučiti nešto više o kulturnoj baštini grada Čakovca, otoka Krka te grada Vrbovca, a želite li pogledati predstave i nasmijati se pratite ljetni program teatra Kerekesh koji putuje po lijepoj našoj. Ako volite sportska događanja za vas je Maraton lađa u Metkoviću, a uz glazbu se možete zabaviti u Novoj Gradišci.

Na sve manifestacije je osiguran besplatan ulaz, a za predstave teatra Kerekesh pratite njihovu Facebook stranicu i saznajte gdje kupiti karte.

U nastavku pročitajte više o manifestacijama.

 

Porcijunkulovo

Doživite Porcijunkulovo uz kulturne, povijesne, zabavne i etnosadržaje od 30. srpnja do 4. kolovoza u Čakovcu. Turistička zajednica Čakovca za vas je pripremila koncerte, ulične svirke, radionice, prezentacije starih zanata, predstave za mališane, predstavljanje autohtonih vina i oldtajmera, a ulaz je potpuno besplatan. Pogledajte uprogramu tko će sve nastupiti na manifestaciji i zabaviti građane.


 

 

494. Krčki sajam – Lovrečeva

Krčki sajam – Lovrečeva održava se od 16. stoljeća, a ove godine slavi 494. izdanje. Ako vam nedostaje razloga za posjet sajmu, zamislite bogatu ponudu hrvatskih proizvoda kao što su krčki sir, šurlice, žlahtina, likeri i ostale gastrodelicije koje će se nuditi na otoku Krku. Od 8. do 10. kolovoza na manifestaciji će biti prikazana kulturna baština grada na kojoj ćete moći vidjeti srednjovjekovni sajam, turnire, mačevanja, natjecanje u rezanju pršuta i slično.


 

Maraton lađa 2019.

Maraton lađa amaterska je utrka tradicionalnim plovilima u dolini Neretve – lađama. Ove godine sportsko natjecanje održat će se od 10. do 22. kolovoza na relaciji od Metkovića do Ploča dugoj 22 500 metara. Cilj je manifestacije očuvanje tradicije neretvanske lađe, poticanje sportskih i kulturnih aktivnosti te poticanje turizma. Cijelom rutom utrku gleda oko desetak tisuća gledatelja, a najveća je atrakcija start u Metkoviću s kojega 330 veslača u 33 lađe uz gromoglasno bubnjanje bubnjeva kreće prema cilju u Pločama.


 

 

Novogradiško glazbeno ljeto

Nova Gradiška ovog će ljeta ugostiti aktualne izvođače različitih glazbenih stilova, od tradicionalnih do modernih, a uz glazbu je organiziran bogat gastronomski, kulturni i sportski program.Od 14. do 18. kolovoza svaka večer bit će rezervirana za jednu vrstu glazbe poput rock-večeri, tamburaške večeri, dječje i zabavne večeri te večeri folklora i tradicionalne glazbe.

 


 

Kaj su jeli naši stari

Građani Vrbovca čuvaju kulturnu baštinu i prenose je s koljena na koljeno, a pravi je dokaz za to 39. manifestacija „Kaj su jeli naši stari“. Manifestacija se održava u Vrbovcu od 23. do 25. kolovoza, a glavna je namirnica od koje će se ove godine pripremati jela kukuruz. Prvi dan očekuju vas dječje radionice na kojima i najmanji imaju priliku naučiti što su nekad djeca jela i pomoći u pripremi hrane. Za natjecanje u kojem je glavna namirnica kukuruz ocjenjivat će se kukuruzni žganci s junećim paprikašem. Ne propustite tu manifestaciju.

 


 

Umjetnička organizacija Kerekesh teatar
 

Teatar Kerekesh osnovan je 2014. godine, a na njihovu je repertoaru deset predstava za odrasle i dvije za djecu i mlade. Organiziraju kazališne manifestacije „Ljeto na Šoderici“, „Ljeto na Bajerima”, „Ljeto na Aquacityju”, „Kazališni program na Špancirfestu” te „Dani smijeha” u Zagrebu, Čakovcu, Samoboru, Rijeci, Prelogu, Karlovcu, Virovitici, Križevcima i Kotoribi. Tijekom ljeta putuju po Jadranu gdje odigraju deset i više predstava. Na predstavama se možete dobro nasmijati pa svakako provjerite koju posjetiti ovo ljeto –www.kerekesh-teatar.hr.