Konferencija The Art of Feminine Leadership

25. 01. 2019.

Žene sve odlučnije kreću u poduzetništvo i na čelnim su pozicijama velikih korporacija. Njihovu tajnu uspjeha će na današnjoj konferenciji The Art of Feminine Leadership podijeliti sedam govornica iz područja gospodarstva u Branimir Centru u Zagrebu. Iako nekad tkz. „muški teren“, IT sektor sve više broji žene pa će naglasak biti na njihovim rezultatima koje nižu u tom području. Ova konferencija održava se drugi puta i promovira važnost ženskih vještina vodstva koje su temelj uspješnog poslovanja.

Soft vještine koje su bitne za uspjeh su empatija, fleksibilnost, transparentnost, pouzdanost, strpljenje i dugoročno razmišljanje. One pomažu pojedincima, timovima, tvrtkama i društvu te potiču različitosti i usklađuju vrijednosti i energiju. Na konferenciji je 20 domaćih govornika i dvije liderice s međunarodnom karijerom, a glavni je cilj konferencije potaknuti sudionike da steknu soft vještine koje će im pomoći kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Teme o kojima se diskutira u sklopu programa su:

  •  Koliko smo dobre u stvaranju vlastitih prilika?
  •  Koje vještine su nam potrebne za poslove budućnosti?
  •  Imamo li jednake prilike za razvoj karijere?
  •  Koliko je važno cjeloživotno obrazovanje?
  •  Mogu li žene predvoditi četvrtu industrijsku revoluciju?
  •  Kako kao društvo možemo stvoriti bolje uvjete za stvaranje lidera?

U sklopu konferencije organizirani su i paneli pod nazivom „Put ka vrhu: jednaki uvjeti i prilike“ te „Stvaranje budućih lidera“ na kojem svoja iskustva i uspješne prakse hrvatskog tržišta dijele lideri iz najuspješnijih tvrtki na tržištu. Uz panele organizirana su i predavanja poput „Zašto žene brzo uče, a sporo napreduju?“, „Poticanjem kreativnosti do svjetskog uspjeha“ ili pak „Liderstvo 2. 0 : Usudite se otisnuti u nepoznato“. Cijeli program možete provjeriti na internetskim stranicama konferencije.