Koja vas događanja očekuju u svibnju

24. 04. 2019.

Svibanj donosi neke od zanimljivih kulturnih, sportskih, društvenih i gospodarskih događaja čiji je Zaba ponosan sponzor. 


Kulturna udruga „Glumački festival u Krapini“ – Glumački festival 2019.

Glumački festival u Krapini ove godine počinje u petak 26. travnja. Tradicionalno održavanje GFUK-a održava se u Krapini tijekom tri vikenda, a kao i svake godine profesionalne kazališne trupe stići će do mnogih gradova i općina u sklopu projekta GFUK i po Zagorju. Pripreme za tu manifestaciju traju tijekom cijele godine, a za ovo dvanaesto izdanje Festivala poznati su svi naslovi predstava koje će Zagorci moći gledati. U Krapinu dolaze i tri predstave iz Zagreba, a program možete pogledati na službenoj stranici festivala.


Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek

Najbolji gimnastičari iz cijele Europe i svijeta dolaze u Osijek na Svjetski gimnastički kup 25. i 26. svibnja u dvoranu Gradski vrt. Na jedanaestom izdanju nastupit će olimpijski, svjetski i europski osvajači medalja među kojima su i najpoznatiji hrvatski gimnastičari koji će dati sve od sebe da publiku oduševe svojim nastupima i fantastičnim izvedbama. Svi koji se pritom žele zabaviti uz gastro-delicije, vrhunska vina i pivo moći će to učiniti na FEELGOOD WEEKEND Gastro&Wine&Music Festivalu 24. i 25. svibnja.


Urbanovo

Urbanovo je podijeljeno na tri dijela: Festival Pušipela (sajam vina, vinarske i vinogradarske opreme) koji se održava od 17 do 19. svibnja, Dani otvorenih podruma 24. i 25. svibnja te blagdan Sveti Urban uz Vinski bal 31. svibnja. Prije početka manifestacije održava se međunarodno natjecanje u Štrigovi gdje se ocjenjuju sve vinske sorte. Ako se uputite u Međimurje u neki od restorana s oznakom „Zlatni gurman“, imat ćete priliku kušati vina manifestacije po promotivnoj cijeni. Uz gurmanski dio promocija festivala održava se uz Urbanovo night program prilikom čega se u ugostiteljskim objektima održavaju degustacije vina vinara koji sudjeluju na Festivalu.


Đakovo Expo 2019.

Tradicionalni 11. Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva Đakovo Expo održat će se 10. i 11. svibnja. Jahaonica i dvorište Državne ergele Đakovo gostit će obrtnike, male i srednje poduzetnike i zadrugare koji će izložiti svoje proizvode. Održat će se izložba teladi „Bambino kup“ na kojoj će nastupati mali farmeri, djeca uzgajivača goveda. Svoj rad pod nazivom „Malo poduzetništvo“ predstavit će učeničke zadruge, a stručnjaci će imati priliku održati razne zanimljive radionice i edukacije za poljodjelce. Cilj je manifestacije popularizacija poljoprivrede i sela, tradicijskih i suvremenih obrta, života u ruralnom prostoru i novih mogućnosti.