Kako djeci podariti sunce?

28. 09. 2018.

Projekt: Sunčeva ljuljačka

Autor: COOR Podravsko sunce, Koprivnica

 

Polaznici COOR-a Podravsko sunce su djeca s teškoćama u razvoju svih uzrasta i dobnih skupina: od najranije predškolske dobi, učenici osnovne škole i odrasle osobe s invaliditetom. Podravsko sunce je  međunarodna ekoškola. Projektom se žele pružiti jednake mogućnosti osobama s invaliditetom, odnosno djeci koja se kreću uz pomoć invalidskih kolica. Projekt uključuje postavljanje ljuljačke na školskom igralištu prilagođene djeci u invalidskim kolicima čime će se poticati razvoj senzorne integracije uz pružanje novih osjetilnih iskustava.

Grad Koprivnica osnivač je COOR-a Podravsko sunce i jedan od glavnih suradnika u provođenju programa i projekata usmjerenih povećanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u zajednici.

 

Saznajte više o projektu Sunčeva ljuljačka

U nastavku donosimo intervju s Radmilom Popović, ravnateljicom Centra i predstavnicom projekta Sunčeva ljuljačka, koja nam je detaljnije objasnila ideju projekta, prepoznate poteškoće s kojima se djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom susreću te rješenje kojim će COOR Podravsko Sunce dati svoj mali ali vrijedan doprinos integraciji takvih osoba u društvenu zajednicu.

Više o projektu saznajte nawww.podravsko-sunce.hr/ i www.facebook.com/coorpodravskosunce.