Javnost može pridonijeti kampanji udruge Smiješak za sve

06. 03. 2019.

Volonteri udruge Smiješak za sve grade bolje društvo u sklopu projekta „Danas sam tu! Za tebe!“. U Centru za rehabilitaciju Stančić volonteri se trude nasmijati štićenike Centra u kojem se brinu za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom. Sa štićenicima se druže, razgovaraju, vode ih u šetnju i pjevaju. Na natječaju Moj Zaba Start projekt je osvojio nagradu u kategoriji Društvo koju će iskoristiti za preuređenje Centra za volontere s prenoćištem čije se otvorenje planira u prosincu ove godine.

Sredstva nisu dovoljna za pokrivanje troška, zato pokreću crowdfunding kampanju u kojoj se javnost može uključiti i pomoći u realizaciji projekta. Volonteri pomažu djelatnicima Centra, a u preuređenom prostoru studenti sestrinstva, psihologije i srodnih studija odrađivali bi praktični dio nastave volonterskim radom. Korporacije bi u njemu mogle održavati teambuildinge za širenje vlastitog znanja i time pridonijeti dinamici u životnom okruženju štićenika. Do sada su volonteri putovali u Centar Stančić svake druge srijede, a u budućnosti će moći volontirati svaki dan – čime će Centar zaista oživjeti.

Volonteri Smiješka za sve obogaćeni su iskustvom, motivirani za daljnji rad i zahvalni što mogu sudjelovati u projektu „Danas sam tu! Za tebe“, a vi svojom donacijom putem poveznice www.croinvest.eu/campaigns/danas-sam-tu-za-tebe/ možete pomoći da se njihov cilj ostvari.