Interes za poduzetništvo u Varaždinu i Rijeci

30. 10. 2014.

Više od sto zainteresiranih posjetitelja, poduzetnika, kreativaca, start-upova i predstavnika medija odazvalo se na javni poziv za sudjelovanje na predstavljanju natječaja Moj Zaba Start u Varaždinu i Rijeci.

Bila je to izvrsna prilika za upoznavanje s uvjetima prijave, benefitima koje donosi sudjelovanje, kao i plasman među najbolje. Pojedinci i tvrtke čije ideje i poslovanje imaju veze sa zelenim temama, kreativnom industrijom ili unaprjeđenjem poslovanja u pogledu inovativnih rješenja, izlazaka na nova tržišta i povećanja broja zaposlenika sudjelovali su na edukativnim i interaktivnim izlaganjima direktorica poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke u tim regijama.

U Varaždinu je direktorica Poslovne mreže za obiteljsko, osobno i poduzetničko bankarstvo Zagorka Mintas predstavila natječaje za dodjelu financijskih potpora Moja zelena zona, Moja kreativna crta i Moja prilika  i ostale mogućnosti financiranja i potpore koje nudi uslužni model Zabina poduzetničkog bankarstva, a okupljenima u Rijeci te je teme prezentirala direktorica Centra za poduzetničko bankarstvo Jelka Ćorić – Čeliković.

Izlaganju su se pridružili i uspješni Zabini klijenti koji su svoje poduzetničke ideje razvili u održivo poslovanje upravo uz pomoć potpora i kreditiranja u ranoj fazi razvoja poslovne ideje i prvih poslovnih pothvata. Bilo je zanimljivo čuti njihova iskustva i poduzetničke putove kojima su došli do danas zavidnih poslovnih pozicija i ponudili hrvatskom tržištu uspješne i etablirane tvrtke.

To su bila tek prva dva izlaganja, a sa željom za što većim regionalnim odazivom i približavanjem natječaja zainteresiranima u svim dijelovima Hrvatske, u pripremi je još nekoliko predstavljanja u više hrvatskih gradova. Pratite zato novosti o projektu Moj Zaba Start i prijavite se za neki od sljedećih termina regionalnih predstavljanja.

Kako je bilo u Varaždinu i Rijeci pogledajte u fotogaleriji, a malo atmosfere iz Varaždina donosi i video koji je Varaždinska televizija snimila na događanju – pogledajte video.