Humanitarna akcija „Smiješak za Stančić“

04. 04. 2019.

Udruga „Smiješak za sve“ provodi crowdfunding kampanju „Smiješak za Stančić“ za uređenje i opremanje smještajnog doma za volontere u sklopu Centra Stančić u Dugom Selu. Dosad je u kampanji prikupljeno nešto više od pola predviđenog iznosa, odnosno 5.202,00 eura. Iznos od 10.000,00 eura koji udruga želi prikupiti u ovoj akciji namijenjen je za podne radove. Na ovoj poveznici možete pogledati njihovu crowdfunding kampanju koja traje još 17 dana i donirati sredstva kako bi ovaj projekt uspio.

Opremanjem i uređenjem Centra za volontere s prenoćištem  unaprijedit će se kvaliteta života štićenika Centra Stančić. Volonteri, ali i studenti koji obavljaju obvezni praktični rad moći će tamo odsjesti i svakodnevno pružati pomoć korisnicima, ali i djelatnicima ustanove.

Volonteri „Smiješka za sve“ već godinu dana, svake druge srijede dolaze u posjet korisnicima u sklopu projekta „Danas sam tu! Za tebe!“. Od 200 odraslih osoba s primarno intelektualnim oštećenjem u sjedištu Centra, više od polovice je nepokretnih sa značajnim dodatnim zdravstvenim tegobama. Oni koji su pokretni, također imaju mnoge pridružene smetnje i s obzirom na broj radnika nemoguće ih je svakodnevno izvesti u šetnju i pojedinačno se posvetiti svakom od njih. A vedro nebo, sunce i svježi zrak, toliko im puno znače. Zato su važni volonteri koji im dolaze, druže se s njima, odvode ih u šetnju i s njima izrađuju ukrasne i uporabne predmete u radionicama.

Smještajni dom za volontere, u postojećem objektu Centra Stančić trebao bi se otvoriti krajem prosinca ove godine. Udruga „Smiješak za sve“ i njezini volonteri tamošnjim korisnicima žele dati novu dimenziju života.

  
Marijana Jergović, predsjednica „Smiješka za sve“ koja je inicirala i razvila ovaj projekt kaže: „Prekrasan park Centra Stančić tijekom tjedna uglavnom je prazan. Kada dođemo mi volonteri, „Stančić“ oživi. Ideja uređenja volonterskog centra jest da „Stančić“ živi svaki dan. Važno je da svaki dan te ljude volonteri odvode u šetnju i pokazuju im da su i oni zavrijedili život dostojan čovjeka.“


Makar i malim iznosom, darujte i vi svoj Smiješak za Stančić jer tako pomažete svima! Donirati možete na račun:
IBAN: HR9823600001102730690;
model: HR00;
poziv na broj: vaš OIB ili datum rođenja;
opis: „Smiješak za Stančić“,
to možete učiniti kartičnim plaćanjem na www.PokloniMe.hr ili putem platforme: www.croinvest.eu/campaigns/danas-sam-tu-za-tebe/.