Grupa products web – posebno priznanje u digitalnim medijima

09. 10. 2014.

Na otvorenju Izložbe hrvatskog dizajna 1314 u Muzeju za umjetnost i obrt  4. rujna dodijeljene su nagrade i priznanja HDD-a za dostignuća u području više kategorija dizajna, a među dobitnicima priznanja našao se i Studio Grupa. Osvojili su posebno priznanje u profesionalnoj kategoriji „Dizajn u digitalnim medijima / Digitalna interakcija“ potvrđujući tako svoju inovativnost i kreativnost u digitalnoj i vizualnoj komunikaciji.

Priznanje je dobio Grupa products web na čijoj su implementaciji radili: Studio No42 Zagreb, account manager Marko Lokas, developeri: Mislav Ružić, Davor Teskera i Zoran Šteković, art direktor: Ana Labudović te suradnik Jakov Vilović (copywriter).

Filip Despot, dizajner i jedan od osnivača branda Grupa products, kratko nam je prokomentirao taj plasman i osvrnuo se na web stranicu koja je osvojila simpatije, pohvale i priznanje struke:

„Iznimno nam je drago da su rad cijelog tima i sama kvaliteta naše web-stranice prepoznati i od struke. Zahvaljujemo Studiju No42 i svim suradnicima na izvrsnoj suradnji tijekom izrade weba i njegova stalnog unapređivanja. Na stranici su predstavljeni svi proizvodi iz programa Grupa products branda, s posebnim naglaskom na kombinatoru. Putem kombinatora korisniku/kupcu je omogućeno da se igra i kombinira različite elemente i boje te na taj način sudjeluje u procesu kreiranja i jednostavnom narudžbom dođe do svoje idealne lampe.“

Studio Grupa dobitnik je financijske potpore u natječaju Zagrebačke banke Moj Motiv 1.0 koji je, možemo reći, bio preteča današnjeg projekta Moj Zaba Start. Njihov proizvod – lampe ili_ili osvojile su širu javnost svojim modernim dizajnom, jednostavnošću i elegantnim, a istodobno praktičnim izgledom. Postigle su uspjeh, ne samo na domaćem nego i na stranim tržištima. Ove su godine lampe ili_ili prvi put predstavljene japanskom tržištu. Studio Grupa trenutačno je posljednjoj fazi pregovora za distribuciju lampi u Japanu, a istodobno se dogovara i realizira suradnja s mnogim dućanima i web-shopovima diljem Europe.

Novosti o proizvodima kreativnog tima Studio Grupa te lampama ili_ili pratite na Facebook stranici hr-hr.facebook.com/grupastudio, a svakako posjetite i nagrađenu web-stranicu Grupa products www.grupaproducts.com.