Eko Sever - najbolji OPG u Hrvatskoj

16. 09. 2014.

Ambasador natječaja Moja zelena zona Eko Sever osvojio je titulu najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) u Hrvatskoj na natjecanju u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Večernjeg lista i HRT-a kao medijskog pokrovitelja.

Mario Sever, voditelj proizvodnje, kratko je prokomentirao taj uspjeh, ali i dodao koje izazove donosi posao proizvodnje zdrave hrane te kako vidi budućnost ekološkog imanja koje zajedno sa svojom obitelji uspješno vodi već 15 godina:

„Iznimno smo sretni i ponosni na ovu titulu. Ona je potvrda našeg dugogodišnjeg rada i kvalitete naših proizvoda. Kada ovakvu nagradu dobije ekološki proizvođač, ona posebno veseli jer je potvrda kako stručna javnost i potrošači prepoznaju važnost kvalitete proizvoda i procesa proizvodnje koji jamči pouzdanost porijekla i zdrav način uzgoja. Neprocjenjivo je postići povjerenje kupaca i naviku redovitog konzumiranja ekonamirnica. Iza nas su godine predanog rada i iskustva kojim smo težili to postići, kontinuiranog učenja te konstantnog razvoja i unapređenja na području proizvodnje zdrave hrane koju kupci danas rado kupuju i preporučuju. To nije bio nimalo lak zadatak. Rezultati zato imaju još veću vrijednost te nas dodatno motiviraju da i dalje radimo i razvijamo proizvodnju, asortiman i uslugu. Poslu je predana cijela obitelj – supruga Ivka, kći Viktorija, sin Ivan, brat Marko, mama Božena, tata Ivica i ja, a da bi sve uspješno funkcioniralo, pomaže nam još dvadesetak naših zaposlenika. Zajedničkim snagama savladavamo sve izazove i veselimo se budućnosti jer imamo još puno ideja i planova. Kažu da je za dobro poslovanje potrebno uvijek biti u korak s vremenom, pratiti tržište i trendove te predviđati buduće potrebe, pa su tako postavljeni i naši ciljevi.“

Mario je također iskoristio priliku skrenuti pozornost na važnost ekološkog certifikata koji potvrđuje kvalitetu i porijeklo proizvoda i svaki ga ekološki, organski ili bioproizvod u Europskoj uniji treba imati. „Prilikom kupnje svakako provjerite ima li proizvod koji ste odabrali takav certifikat, bez obzira na mjesto kupnje – na tržnici, na OPG-u ili u trgovinama – to je jedini način da budete sigurni da zaista kupujete proizvod iz ekološkog uzgoja, očekivanog porijekla i kvalitete“, savjetovao je.

Izvrsne poduzetničke ideje nije uvijek lako realizirati, ali predan rad, jasna vizija i kontinuirana usmjerenost kvaliteti i najboljoj ponudi, formula su za uspjeh.