Događaji koje Zaba podupire do kraja godine

19. 10. 2018.

Posljednji mjeseci u godini rezervirani su za zimske radosti i najavu blagdanskih događanja. U nastavku donosimo nekoliko zanimljivih kulturnih i sportskih događanja koja će obilježiti naredno razdoblje. Ukoliko ste u blizini njihova održavanja, svakako ih podsjetite.

Dani Mladena Kerstnera 2018.

Festival kajkavske komedije Dani Mladena Kerstnera, autora djela prema kojima su snimljeni antologijski Gruntovčani, Mejaši, Dirigenti i mužikaši, organizira se trinaestu godinu zaredom. Održava se u Ludbregu od 22. do 25. studenoga, a amaterske kazališne predstave humorističnog karaktera počinju u 18 sati.
 
Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

 

Grad Vodnjan ove godine organizira četrnaestu tradicionalnu manifestaciju „Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell'olio d'oliva novello“. Za vrijeme manifestacije Vodnjan posjeti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u mnogobrojnim programima, proizvodima i uslugama uz sudjelovanje više od sto proizvođača maslinova ulja i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Posjetite Vodnjan od 16. do 18. studenoga i doživite idealan spoj poslovnih priča i zabave za cijelu obitelj.

 
Božićni grad Makarska

 

Advent u Makarskoj održava se pod nazivom Božićni grad i ove godine bilježi svoje deveto izdanje. Središnji gradski trg u Makarskoj i ove godine uoči božićnih blagdana postaje velika pozornica. Tradicionalni božićni sajam trajat će tijekom prosinca. Nastupat će mnogi pjevači i glazbeni sastavi, a vrtići i škole upotpunit će nastupe svojim izvedbama. Kulturno-zabavni program i gastronomska ponuda građanima i gostima pružit će istinski božićni ugođaj.
 
Klizališta u Sisku i Velikoj Gorici

 

Tradicionalne škole klizanja okupljaju velik broj djece. Uz razne sportske aktivnosti klizališta su dosad bila najposjećenija, a vaša djeca mogu naučiti klizati u danima prosinca i siječnja kad se održavaju škole klizanja. U Velikoj Gorici klizalište će biti na Trgu Stjepana Radića u sklopu manifestacije Prosinačka događanja, a u Sisku posjetite klizalište Zibel. Na ledu djeca razvijaju motoričke sposobnosti, koordinaciju, ravnotežu, snagu i brzinu.
 
Prosinac u gradu Puli

 

Nakon uspješne prošlogodišnje manifestacije s više od 200 događanja u prosincu, u Puli će vas i ove godine dočekati „Čarobna šuma“ te kućice na Giardinima s raznovrsnom blagdanskom ponudom. Uz svakodnevne programe za najmlađe u ponudi je i zabavni program te ostale ugostiteljske usluge na trgu Portarata, a manifestaciju „Prosinac u Puli“ možete posjetiti od 1. do 31. prosinca.