Dođite na PRVI Forum ICT društvo

27. 02. 2018.

Forum „Informacijske tehnologije i globalizacija – tehnološka dimenzija globalizacije i utjecaj na društvo“ održat će se 23. ožujka od 9:00 do 17:00 sati u Vikarijatu u Osijeku, a spaja ICT stručnjake sa širokom poslovnom, društvenom i političkom zajednicom kako bi zajedno potaknuli lokalni razvoj.

Domaći startupi, tvrtke i udruge, međunarodne kompanije, akademska zajednica, lokalne vlasti i ministarstva raspravljat će i predlagati rješenja za jačanje ICT sektora u Hrvatskoj, što je i glavni cilj konferencije. Forum zagovara stvaranje povoljne poduzetničke klime, reformu obrazovnog sustava te kvalitetnog zakonodavnog okvira za ulaganje i razvoj ICT sektora.

U sklopu četiriju panel-rasprava sa stručnjacima sudionici će moći postaviti pitanja i dati komentare, pridonoseći glavnoj temi – utjecaju tehnološke dimenzije globalizacije na naše društvo i razvojnim prilikama koje se time otvaraju, a teme su „Digitalna ekonomija, digitalni marketing i decentralizacija“, „Inovacija kao motor razvoja organizacija i lokalnog društva“, „Izazovi lokalnog pristupa u regionalnom i međunarodnom poslovanju“ te „Povlačenje sredstava iz EU fondova za ICT sektor“.

Forum ICT društvo organiziraju Institut za europske i globalizacijske studije i Osijek Software City, a sponzorstvom ga poduprla i Banka.

Uštedite ranom prijavom na konferenciju do 1. ožujka 2018., a više informacija potražite na www.fitd.com.hr/program i www.facebook.com/events/166578724120160/.