Dodijeljene nagrade gospodarstvenik i gospodarski događaj godine

Večernji list i Poslovni dnevnik dodijelili su nagrade gospodarstvenik i gospodarski događaj godine koje se već treću godinu dodjeljuju pod sponzorstvom Zagrebačke banke. Cilj je projekta predstaviti najbolje kao poticaj drugima te isticati pozitivne primjere kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta.

Najbolje gospodarstvenike odabrao je stručni žiri sastavljen od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo te predstavnika stručne i znanstvene javnosti.

Projekt uključuje ukupno 4 nagrade: za Gospodarstvenika godine, Gospodarski događaj godine, Gospodarstvenika godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika te Gospodarski događaj godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Tako je stručni žiri za gospodarstvenika godine odabrao Antu Vlahovića, dok je za gospodarski događaj izabrana nagodba vjerovnika Agrokora. Čitatelji su za gospodarstvenika godine izabrali Marina Pucara iz Podravke, a gospodarski je događaj 2018. godine početak gradnje Pelješkog mosta.

Javno priznanje najboljima potvrda je vrijednosti i postignuća, ali i poticaj za daljnja unapređenja, izvrsnost i uspjeh. Upravo zbog toga Zagrebačka banka od prve godine podržava ovaj projekt.